+358 45 124 6009 jarmo@jnmedia.fi
Valitse sivu

Ajoita renkaiden vaihto oikein

Kun aurinko paistaa ja tienpinnat näyttävät sulilta – mistä tietää milloin kesärenkaat tulisi vaihtaa alle?

Suomi on suuri maa ja olosuhteet vaihtelevat sen vuoksi todella paljon. Lumipyry saattaa yllättää vielä huhtikuun aikana ja siksi esimerkiksi pitkälle ajomatkalle lähtiessä kausivaihdon oikea-aikainen ajoitus on erittäin tärkeää. Ajokeli kotona saattaa olla kesäinen, mutta määränpäässä odottaakin täysi talvi.

Suomem laki sanoo, että talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun mikäli keli sitä edellyttää. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun ja muulloinkin, jos sää tai keli sitä edellyttää. Tieliikennelain perustelujen mukaan: ”säällä tai kelillä, jolloin talvirenkaiden käyttöä edellytettäisiin, tarkoitettaisiin tieolosuhteita, joissa alueen tieverkolla, myös pienemmät tiet huomioon ottaen, olisi tarve käyttää talvirenkaita olemassa olevan tai mahdollisen liukkauden vuoksi. Liikenteenvalvoja määrittelisi yksittäistapauksessa, olisiko olosuhde sellainen, että talvirengasta olisi käytettävä.”

Huomion ei pidä olla vain siinä keliolosuhteess, joka vallitsee kotona tai määränpäässä, sillä talviolosuhteissa on aina ajettava turvallisesti.

#kausivaihto #kesärenkaat

Ota rohkeasti yhteyttä.

Kasotaan kuinka voin olla avuksesi.