+358 45 124 6009 jarmo@jnmedia.fi
Valitse sivu

Ajatko vaarallisilla kesärenkailla?

Vain joka neljäs huonokuntoisilla kesärenkailla ajavista autoilijoista tietää kulutuspinnan olevan riittämätön.* Suomen lain mukaan kesärenkaan kulutuspintaa tulee olla vähintään 1,6 millimetriä, mutta jo 4 millinen kulutuspinta on sadekelillä riskialtis.

Noin 3 millinen kulutuspinta on hyvä vaihtaa uusiin ajoturvallisuuden takaamiseksi. Katso oheiselta videolta miten suoritat kulutuspinnan tarkistuksen helposti ja luotettavasti.

Renkaan kulumista tulisi silmämääräisesti tarkkailla myös muilta pinnoilta. Esimerkiksi renkaan sisäpinta saattaa kulua huomaamatta ja aiheuttaa renkaaseen jopa räjähdysvaaran. Tällainen kuluminen aiheutuu usein miten virheellisten pyörän kulmien vuoksi tai ajettaessa autolla jatkuvasti raskailla kuormilla. Myös raskaan perävaunun vetäminen saattaa vaikuttaa takarenkaiden kulumiseen sisälaidalta.

Renkaan kulumiseen pystyy vaikuttamaan myös omalla ajokäyttäytymisellään. Esimerkiksi  vauhdikas kaarreajo kuluttaa renkaan reunoja nopeammin kuin normaalisti tai voimakkaat kiihdytykset ja jarrutukset. Etenkin nykyiset normaalia raskaammat sähköautot ovat herkkiä juuri tuon kaltaisella poikkeuksellisen nopealle kulumiselle. 

#kuluminen #kulutuspinta

*Autonrengasliiton kuluttajatutkimus 2022

 

Ota rohkeasti yhteyttä.

Kasotaan kuinka voin olla avuksesi.